بیت‌کوینر

راه‌نمای سواد رسانه‌ای و اقتصاد دیجیتال در روزگار نو...

بیت‌کوینر

راه‌نمای سواد رسانه‌ای و اقتصاد دیجیتال در روزگار نو...

برای پس‌فردا...

بیت‌کوینر | پنجشنبه, ۲۷ خرداد ۱۴۰۰، ۰۳:۲۲ ق.ظ | ۰ Komento(j)نظر

سلام...

مدت‌ی مدید است که از این پنجره سخن ن‌گفت‌ه بودیم...
اول‌ین ساعات روز ۲۷م خردادماه ۱۴۰۰ هجری‌خورشیدی‌ست و فردا ۲۸م، طلبعه‌ای بر حکم‌رانی ۴سال بعد منتخب مردم بر این دیار.
تا به این لحظه اخباری متعدد و مختلف از نامزدهای انتخابات، عدم تأیید صلاح‌یت بعضی توسط شورای نگه‌بان و انصراف و کناره‌گیری تن‌ی چند طی این ۱-۲روز اخیر بر خروج‌ی منابع و خبرگزاری‌ها منتشر شده‌است.
حال انتخاب به سه تن معطوف شده که یک‌ی سابقه‌ی ریاست بر بانک مرکزی کشور و مسئول‌یت خزانه‌ی مملکت را در سال‌های پیش از این برعهده‌داشت‌ه، قبل‌تر از آن مسئول‌یت‌هایی متعدد در عرصه‌ی بیمه‌گری و بانک‌داری خصوص‌ی داشت‌ه‌است. از طرف‌ی کاندیدای سفارت بر چین نیز در کارنمای وی ثبت‌شده که با محول نمودن مسئول‌یت خزانه به ایشان از سفر به ینگه‌ی دنیا قبل از شیوع بیماری خانه‌نشین‌انده‌ی کنون‌ی فارغ شدند. ولیکن کوتاه‌سخن آن که در پی‌گیری پیام‌های تبلیغ‌ات‌ی، مناظرات انتخاب‌ات‌ی و… نامزدهای این دوره از انتخاب‌ات به ۴ اصل از ایشان اشارت دارد:
    1. به قول‌ی پدر بیمه‌ی خصوص‌ی کشور هست‌ند و ید طولایی در بسط نظریات نئولیبرال و اقتصاد تجمع‌گرایانه در کشور دارند. (لینک۱ - لینک۲ - لینک۳)
    2. خود اشاره نمودند که برای یک‌دوره نجات ایران وارد کارزار انتخاب‌ات‌ی شده و برنامه‌ای برای بیش‌از یک‌دوره ن‌دارند. (لینک۴ - لینک۵)
    3. خود اشاره نمودند که طی این ۳۰-۴۰سال بعد از انقلاب در اکثر مسئول‌یت‌های اجتماع‌ی و اقتصادی صاحب‌نظر و منصب بوده و تقریباً با همه‌ی دولت‌ها کار کرده‌اند؛ که آخرین مورد ریاست بر خزانه‌ی مملکت‌ی است. (لینک۶)
    4. خواستار استقلال بانک مرکزی از دولت هست‌ند. (لینک۷ - لینک۸ - لینک۹)
اما نکته‌ی نغز ماجرا هم‌این‌جاست. این چند مورد را باهم ترکیب نموده و استنتاج نمای‌ید؛ ترکیب‌ی بسیار مفهوم‌ی و زیرجلدی از میان سخن‌ان ایشان قابل ذکر است: «بانک مرکزی خصوص‌ی».
اما…
این یعنی چه؟


دولت با استفاده از اهرم بانک مرکزی، کنترل خلق پول و عرضه و تقاضاها را در دست دارد؛ تغییرات معادلات ارزی و ارزش پول‌ی ریال به‌خصوص در ۴-۵سال اخیر خود مؤید این دست‌یازی و انحصارطلب‌ی دولت در عرصه‌ی پول‌ی و مال‌ی می باش‌د. از طرف‌ی استقلال بانک مرکزی و خزانه‌ی بیت‌المال از دولت نیز ضروری‌ست ولی آیا این استقلال به نفع عموم خواه‌د بود؟ چه‌کس(ان)ی عهده‌دار مالک‌یت بر خزانه‌ی عموم‌ی و بیت‌المال مردم خواه‌ند بود؟ آیا کارکرد بانک مرکزی نیز چون سایر ارگان‌های خصولتی خواه‌د شد؟
با توجه به سوابق قبل‌ی مدیریت‌ی ایشان این مورد دور از ذهن نی‌ست که تفسیر سخن‌ان ایشان بدین‌منوال باش‌د که تنها برنامه‌ی کاری ایشان طی یک‌دوره‌ی ریاست‌جمهوری ایجاد مسیر و کانال‌کش‌ی جهت تغییر مالک‌یت و حساب‌رس‌ی خزانه‌ی عموم‌ی مملکت به نفع افراد و ارگان‌های خاص و خصوص‌ی‌سازی آن خواه‌د بود و مطمئناً افرادی یا ارگان‌ها و احزاب‌ی که از ایشان حمایت‌گری دارند، در این سفره سهیم خواه‌ند بود. وانگهی این اعلام خطری‌ست برای عموم و خوان‌نده‌گان این وب‌لاگ که برحذر باش‌ید از ایجاد فدرال رزرو ایران‌ی به دست پدر بیمه‌ی خصوص‌ی که شاید پدر بانک‌مرکزی خصوص‌ی نیز گردد؛ فرزندی خلف برای سپرقرمزی.

پ.ن.۱ البته این نکته که اصل استقلال بانک مرکزی از دولت مورد تصویب قرار گرفت‌ه، امری بسیار مطلوب و مفید فایده خواه د بود؛ ولیکن واگذاری این مالک‌یت برعهده‌ی افراد خاص و خصوص‌ی سازی بانک‌مرکزی ن‌می‌بایست مورد تصویب نمای‌نده‌گان و تأیید مردم قرار گیرد. انتخاب ایشان به شخص دوم نظام در عرصه‌ی اجرایی احتمال میسرکردن این مسیر را با توجه به سوابق اجرایی و مدیریت‌ی و اهداف انتخاب‌ات‌ی ایشان را خواه‌د داشت.

پ.ن.۲ از بین دو نامزد باقی‌مانده نیز یک‌ی چندسال‌ی‌ست طرح فدرالیسم اقتصادی را ارا‌ئه می‌ده‌د ولی مورد اقبال مردم نی‌ست و آن دیگری قاضی‌القضات‌ی‌ست که برابر آدم‌های خاص قدعلم کرده‌ست. ماحصل اقدام هر دوی ایشان در نهایت تمرکززدایی و استقلال مال‌ی برای عموم را در پی‌خواه‌د داشت.

پ.ن.۳ حال که تدبیر و تقدیر چه افت‌د؟ به زیر میز زده شود یا به وحدت کلمه رس‌د؟

پ.ن.۴ مطالعه‌ی مطالب قبل‌ی خصوصا مطالب ۰۰۳ و ۰۰۴ را توصیه می‌نمای‌م.

پ.ن.۵ لطفاٌ اگر این مطلب را مفید دانست‌ید، به اشتراک‌ش ب‌گذارید.

ارادت‌مند

بیت‌کوینر

  • بیت‌کوینر

Komentoj-نظرات (۰)

Nek Komenton ankoraŭ!!هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

Sendu Komenton!!ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی